Minnestein

Skal du finne en minnestein? Vi har et bredt utvalg og tilbyr også skjevhetsgaranti ved montering. Klikk her for å lese mer.

Det ligger i navnet “minnestein” hva en minnestein er til for – nettopp det å minnes en person. En stein vil kunne stå i lang lang tid, og dermed har du et minnesmerke som ikke vil forsvinne.

Velg mellom mange ulike minnesteiner

Skal du finne en minnestein til en gravplass i Lena eller Østre Toten? Hos oss kan du velge mellom flere minnesteiner. Vi inngraverer og monterer også på plass minnesteinen etter du har funnet den du ønsker.

Når du skal velge minnestein kan valget falle på flere ulike typer. Hos oss kan du finne minnesteiner i både rå naturstein, eller steiner i granitt som er slipt og ferdiggjort med en glansfull overflate. Du har også muligheten til å finne en gravstein som er skåret i en bestemt form, og steiner som har hugget ut åpninger til plassering av lys eller andre elementer.

Hvordan velge minnestein?

En minnestein skal som sagt være der i lang tid, og da er det også viktig å gjøre det riktige valget når du velger ut hvordan steinen skal se ut. Mange liker å tenke at steinen også skal representere personen de har mistet. Og da er spørsmålet, hvordan kan en stein best representere den avdøde? Et simpelt spørsmål er rett og slett “hva ville denne personen likt?”. Likte vedkommende lyse farger, mørke, foretrakk de et naturlig bilde, eller likte de når ting var litt staset opp. I dag kan du nesten få hva som helst innen minnesteiner. Du kan til og med få hugget inn mønstre og bilder. Flere av minnesteinene som finnes i dag kan minne om skulpturer, og du har derfor gode muligheter til å gjøre minnesteinen så personlig som du selv ønsker at den skal være.

Står du overfor en begravelse i Lena eller Østre Toten? Vi hjelper deg gjerne med forberedelser og valg av minnestein.

Størrelse på minnestein

Eneste begrensningen en minnestein setter har med størrelsen å gjøre. Det er ikke tillatt å ha en minnestein som overstiger 150 cm i høyden og 85 cm i bredden. Videre kan du få minnesteiner med plate eller uten. En plate kan være fin om du ønsker å plassere ekstra elementer ved steinen uten å legge det rett i jorda.

Vi utfører montering av minnestein med skjevhetsgaranti

For å gi deg litt ekstra informasjon er det også verdt å nevne at minnesteinen må monteres skikkelig. Du bør derfor benytte aktører som vet hvordan den skal monteres, slik at du unngår at den løsner og faller over. Minnesteiner som faller over kan være dyrt å reise opp igjen, og du kan også få pålegg fra kirkegården dersom problemet ikke blir rettet opp i. Når vi kommer for å montere på plass en minnestein har du også en garanti i opptil 5 år hvor vi retter opp montering kostnadsfritt dersom den skulle bli skeiv. Skjevhet kan komme av at naturforholdene forandrer seg gjennom året, og dermed blir det bevegelser i jorda. Derimot skal en minnestein klare å holde seg oppreist.

Vi monterer på plass minnesteiner med riktig teknikk og høy presisjon. Her i Trostrud begravelsesbyrå har vi bistått med tjenester til begravelser siden 1940, og jobber kontinuerlig for å styrke vår bedrift. Det innebærer at du får en jobb som er skikkelig gjort, og av mennesker som vet hvordan montering av minnestein skal gjøres.

Ta en titt på våre minnesteiner her

...