Valg av gravstøtte

Hos oss finner du et bredt utvalg av gravstøtter. Vi tilbyr også inngravering og montering av gravstøtte på gravlund.

En gravstøtte er et minne som skal vare i mange mange år, for å kunne minnes personen som har gått bort. For mange er det et sted og samles for å ha en tilknytning til den avdøde etter personen har gått bort. Gravstøtten plasseres over plassen den avdøde har blitt begravd.

Hvordan var personen du kjente? Når du skal velge ut en gravstøtte til en person du har mistet, har du muligheten til å velge en gravstøtte som representerer den avdøde.

Vi kan hjelpe deg med bestilling, montering og vedlikehold av gravstøtte i Vestre Toten og nærliggende områder.

Produksjon av gravstøtte

En gravstøtte er ofte laget av stein, men det finnes også gravstøtter i jern. Når det blir laget en gravstøtte kan huggeriet benytte seg av flere typer for stein. De kan finslipe og gjøre overflaten glansfull, eller de kan hakke til steinen så den får et mye grovere utseende. Det kan også hugges ut åpninger i steinen der det kan plasseres gjenstander. Det blir stadig flere typer gravstøtter å velge mellom. Dette gir deg muligheten til å finne en gravstøtte som representerer den avdøde best mulig.

Når gravstøttens produseres kan det også graveres inn tekst på steinen. Det vanligste er å inngravere navnet til den avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Mange velger også å legge til noen minneord. Hos oss kan du velge mellom flere lykter, bronseartikler, plater, rammer og selvvanningskasser som kan plasseres sammen med gravstøtten.

Noe praktisk informasjon om gravstein

En gravstøtte må ikke overstige 150 cm i høyden eller 85 cm i bredden. I ny og ned hender det at en gravstøtte kan falle over, eller at plasseringen blir skeiv. Dette kan for eksempel komme av værforhold, og at det blir endringer i jorden. Skulle dette skje, kan vi i Trostrud begravelsesbyrå rette opp dette for deg kostnadsfritt i inntil 5 år. Vi utfører også vask og rens av gravstøtte på huggeriet på Eriksrud.

Befinner du deg i Vestre Toten og trenger en gravstøtte? Vi hjelper deg gjerne å finne en som passer til den personen du ønsker å minnes.

Bestiller du gravstøtte fra oss kan du velge mellom mange ulike typer. Ta en titt på våre gravstøtter her.

...