Sorgbinderi – du velger hvordan det skal være

Vi lager sorgbinderier til seremonien. Velg mellom kranser, buketter, hjerter og mer. Lær mer om sorgbinderi sin betydning her.

Blomster. Brukt for å feire glade hendelser, kjærlige og triste. Under en mer sorgfull hendelse gir blomstene en trøst til situasjonen. I forbindelse med en begravelse blir blomsterdekorasjon kalt for sorgbinderi, og disse kan ta form på ulike måter.

Holder du til i Søndre Land? Vi hjelper til med sorgbinderier til begravelser, og lager gjerne blomsterdekorasjoner for en kommende begravelse.

Sorgbinderi som kranser, hjerter eller buketter

I sammenheng med en bisettelse ser vi ofte flere anretninger av blomster. Du har kanskje selv sett større dekorasjoner over kisten? Dette kalles for kistedekorasjoner. Alle blomsterarrangementer som lages i forbindelse med en bisettelse er det som kalles for sorgbinderi. Du kan også få sorgbinderier i form av et hjerte, en enkel bukett og kranser.

Sorgbinderi er en måte å sette en finer ramme rundt en trist situasjon. Blomstene bidrar til et vakkert bilde å assosiere med et farvel til en person du var veldig glad i. Derfor er det mange som velger å benytte sorgbinderier under en begravelse.

Hvordan kan sorgbinderi representere den avdøde?

I mange tilfeller velges det et sorgbinderi som representerer den avdøde. Kanskje hadde personen noen favorittblomster eller farger. Fargene kan også være symbolikk for hva personen stod for og hvilke politiske standpunkter den avdøde hadde. På sin egen måte bidrar sorgbinderiene til å fortelle en historie.

Ingen fast form for sorgbinderi

Når du skal bestille sorgbinderi er det viktig at du har gjort deg opp noen tanker om hvordan du vil ha det. Vi forstår at det kan være vanskelig å skulle ta flere beslutninger rett etter du har mistet en person i livet ditt. Vi tar det derfor uten hastverk, slik at vi kan få en god forståelse for hva det er du ønsker at sorgbinderiet skal se ut som. Selv om mange velger klassiske arrangementer som kranser og båredekorasjoner er det for så vidt ingen fasitsvar på hvordan det skal gjøres. Det er du som best vet hvordan sorgbinderiet burde være. Kanskje ønsker du ikke en stor blomster anretning, men heller noe mer simpelt?

Husk at et sorgbinderi kan også inneholde andre elementer enn bare blomster. Kjenner du en som var en stor fugleentusiast, eller kanskje en som bestandig var ute i naturen. Da kan sorgbinderi lages med fjær, planter, mose og andre naturelementer.

Vi hjelper deg med sorgbinderi

Står du helt fast for hvordan sorgbinderiet kan anrettes? La oss hjelpe deg. Etter en samtale kan vi komme med råd og ideer til hvordan du best kan lage et fint sorgbinderi for den avdøde. Vi bistår som begravelsebyrå i Søndre land og nærliggende områder.

...